Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: 50mm jakie kupić dylemat

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: 50mm jakie kupić dylemat

W pl ten tamron kosztuje 2200 pln

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    W pl ten tamron kosztuje 2200 pln
    I jest znany z wolniejszego Af nawet od Sigmy :-P

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Masz czy tylko roznosisz ? Jest wolniejszy w przejeżdżaniu całej skali, bo ma krótszy minimalny dystans ostrzenia. W praktycznym użytkowaniu różnica jest minimalna. Jest gdzieś nawet filmik porównawczy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Krążą plotki o 50/1.4 IS (Canon) w przyszłym roku, jeśli obmaLują go na czerwono, może być ciekawiej.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Krążą plotki o 50/1.4 IS (Canon) w przyszłym roku, jeśli obmaLują go na czerwono, może być ciekawiej.
    Cena będzie zaiste "ciekawa"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

C 50/1.4 to nadal bardzo przyzwoite szkło, mogłoby być ciut tańsze, bo to już wiekowa konstrukcja

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Cena będzie zaiste "ciekawa"
    Nowa 85L 1.4 is nie zabila a kazdy przewidywal ponad 10k

Coś już napisał

canon 1.8 ma ogromną zaletę w stosunku do wszystkich wymienionych obiektywów, jest lekki mały i tani. Używany 300zł nowy 500zł. Jak się trafi z autofocusem na f/2.8 obraz jest cytuje z recenzji: is ultra-sharp at all apertures in the center (just look at the sample images).

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Masz czy tylko roznosisz ? Jest wolniejszy w przejeżdżaniu całej skali, bo ma krótszy minimalny dystans ostrzenia. W praktycznym użytkowaniu różnica jest minimalna. Jest gdzieś nawet filmik porównawczy.
    Tylko powtarzam zasłyszane opinie. Masz racje, że to jest głównie spowodowane mniejszą minimalną odległością ogniskowania. Niestety obiektyw nie ma limiter'a a "przejechanie" całego zakresu czasami jest konieczne.

Cytat Zamieszczone przez EOS_1DX Zobacz posta
    canon 1.8 ma ogromną zaletę w stosunku do wszystkich wymienionych obiektywów, jest lekki mały i tani. Używany 300zł nowy 500zł. Jak się trafi z autofocusem na f/2.8 obraz jest cytuje z recenzji: is ultra-sharp at all apertures in the center (just look at the sample images).
    W centrum to się zgadza. Na Optycznych podkreślali, że ten tani obiektyw w centrum po przymknięciu jest ostrzejszy nawet od Tamrona 45mm Mi osobiście obiektyw Tamrona nie przypadł do gustu i mam wrażenie, że nie tylko mi, ponieważ ostatnio dość mocno potaniał. Ale rozumiem osoby, które potrzebują uszczelnionego obiektywu, ze stabilizacją.

Dopiero zaczyna

Siema troche opuscilem dyskusje bo mialem wypadek maly hehe(kostka zlamana 2 sruby) i tak czytam was i dochodze do wniosku ze ciezko jest sprecyzowac ktora 50 tu z wymienionych jest adekwatna cena -jakosc opyki oraz masywnosc. Dochodze do wniosku ze moze poczekac . Nowy rok moze cos nowego wyplynie jak 85L z is w zeszlym roku ,moze canon wypusci 50 ktora bedzie uzyteczna od pelnej dziury i ostra jak sigma i bdzie masywna jak L. Sam juz noewiwm mam 600f na wydaniu w tym kierunku ogniskowej i niechcem kupic szkla gdzie bede rozczarowany pod wzgledem jakosci, mam 85 1.8 od 2 lat mocno go nie uzywam a juz mam pylki w srodku, szklo cudowne ale mogli go lepiej uszczelnic. Odrazu mowie ze 50L1.2 nie wchodzi w gre drogie szklo ,stara kastrukcja choc nawet dobra , winieta wieksza od sigmy , wiem ze w tej ogniskowej na pelnej klatce bedzie kazde szklo mialo winiete ... ale jak juz wczesniej wspomnialem cena jakosc wchodzi w gre . Sigma ciekawie sie prezentuje ma swoje wady jak kazde szklo ale czy warta ?? .mam sigme 35 art i na szczescie nie musialem nic kalibrowac ostra od pelnej dziury itp,ale czytalem ze z 50 od sigmy juz tak ladnie nie jest ?? Prawda ma ktos i moze powiedziec na ten temat?? Nie interesuja mnie informacje ze ktos cos slyszal czy czytal , liczy mi sie twarda opinia osob ktore mialy do czynienia i widzialy jak te szklo pracowalo .
    Ostatnio edytowane przez p410 ; 04-01-2018 o 15:22

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów